Børn og unge

Børn og unge får styrket selvværdet med terapihestene

Børn og unge har stor glæde af forløb med helende nærvær, som er en unik og effektiv intervention.

Der er stigende anerkendelse og integration af hesteassisteret terapi på det traditionelle psykiske område. Voksende beviser understøtter effektiviteten af ​​behandlingen med heste i et terapeutisk miljø.

Natur- og hesteassisteret terapi kan hjælpe børn og unge med depression, angst, ADHD, adfærdsforstyrrelser, afhængighed, traume, spiseforstyrrelser, og andre psykiske problemer.

Børn og unge

Hvad er natur- og hesteassisteret terapi?

Natur- og hesteassisteret terapi er en form for oplevelsesbehandling, der omfatter heste og en terapeut. Arbejdet med hestene sammen med børn og unge skaber positive forandringer.

Anna Maria Olsen er uddannet speciallæge i almen medicin og specielt uddannet i hesteassisteret terapi ved Truels Vallø Bisgaard.

Hesteassisteret terapi omfatter en række gavnlige hesteaktiviteter som observation, håndtering, pleje, og strukturerede øvelser fokuseret på barnets eller teenagers behov og mål.

Forløb med hesteassisteret terapi giver unikke non-verbale muligheder for børn og unge at øge selvbevidstheden, genkende uhensigtsmæssig adfærd, og identificere negative følelser.

Det kan bruges til børn og unge med psykosociale vanskeligheder og mentale udfordringer. Resultaterne er betydelige ændringer i kognition, humør, indsigt, selvopfattelse, selvværd, sociale færdigheder, kommunikation, adfærd og læring.

Børn og unge

Fordele for børn og unge ved Natur- og hesteassisteret terapi

I lyset af undersøgelser og observationsresultater foreslår eksperter, at natur- og hesteassisteret terapi kan give en række psykoterapeutiske fordele på følgende områder:

Tillid

Det første skridt i hesteassisteret terapi er at stole på hesten, terapeuten og dig selv. Dette er et stort skridt mod vækst i og udvikling af interpersonelle relationer.

At lære at stole på et dyr som en hest, er meget kraftfuldt i udviklingen og genoprettelsen af ​​tillid. Specielt hos børn hvis evne til at stole på andre mennesker er blevet krænket af vanskelige livserfaringer.

Angstlindring

Forskning på interaktionen mellem mennesker og dyr indikerer, at kontakt med dyr og heste signifikant reducerer fysiologiske angstniveauer.

Nogle børn og teenagere er oprindeligt bange for heste. Med støtte fra en ekspertterapeut og en trænet terapihest, bliver børn beroliget og begynder at omdanne angst til glæde.

Depression og isolation

Depression er ofte forbundet med følelsen af at blive afvist af jævnaldrende. Barnet føler sig forkert i forhold til kammeraterne og følelsen at ikke at være god nok kan dukke op.

Depression er en iboende isolerende oplevelse. Hestens ubetingede accept opmuntrer børn og unge tilbage til sunde sociale relationer og positive sociale interaktioner. Resultatet er lindring af depression og isolation.

Mindfulness

Natur- og hesteassisteret terapi integrerer opmærksomhed på næsten et hvert trin af barnets udvikling. Barnet lærer at være til stede i øjeblikket, roligt, centreret, fokuseret og fuldt engageret.

Heste er meget følsomme og mærker hurtigt andres følelser og reflekterer disse følelser nøjagtigt i en spejling til barnet. Man kan næsten opleve det som bio-feedback. Det er dynamikken mellem barnet og hesten, der skaber feedback-sløjfen.

Med opmærksomhed er barnet i stand til at lære nye, positive måder at være på. Dette har en betydelig indflydelse på kognition, følelser og adfærd i forbindelse med depression, angst, traume, tvangshandlinger, impulsivitet, følelsesmæssig regulering og andre psykiske problemer.

Selvværd

Børns tillid styrkes, da de udfordres til at lære og mestre nye færdigheder. De forbedrer deres evne til at tackle nye projekter og udfordringer i et naturligt, ikke-konkurrencedygtigt og ikke-dømmende miljø. Dette medfører øget tillid og selvværd.

Impulsregulering

Børn og teenagere, der kæmper med impulskontrol og følelsesmæssig regulering, kan drage fordel af hesteassisteret terapi.

Behovet for at kommunikere med en hest roligt og ikke-reaktivt fremmer evnen til en følelsesmæssig bevidsthed, følelsesregulering, selvkontrol og impulsmodulation.

Natur- og hesteassisteret terapi er effektivt til at reducere børns irritabilitet, agitation og impulsivitet. Barnet øger sin evne til samarbejde, følelsesmæssig regulering, og adfærdskontrol.

Vækst i naturen

Gennem natur- og hesteassisteret terpi har børn og unge en unik mulighed for at møde naturen fra et nyt perspektiv.

Følelsen af glæde og nærvær genopdages, da børn oplever naturens skønhed på en fornyet måde. Børn og teenagere, der deltager i terapi i et mere naturligt, fredeligt, og trygt udendørs miljø, forbedrer effekterne af terapien.

Selvaccept

Mange børn er oprindeligt bekymrede over, at de vil gøre noget pinligt. Alligevel lærer børn hurtigt, at hver enkelt har deres egen hesteoplevelse. De lærer at fokusere indad på deres komfortniveau i deres egen krop.

Frygt for forlegenhed i offentligheden reduceres og selvbilledet øges. Barnet lærer også, at fremskridt er en rejse, og får derigennem styrket sin modstandsdygtighed.

Social færdigheder

Terapi med heste støtter børn i at lære passende non-verbal og verbal kommunikation, modtagelse og forståelse af positiv og negativ feedback, gensidighed i relationer, selvsikkerhed, initiativ og engagement.

Det er meget kraftigt at flytte børn, der er socialt isolerede eller trukket tilbage til en mere åben, positiv og passende social platform.

Et positivt forhold til en hest er ofte det første, sikre skridt i retning af at opøve de sociale færdigheder, der er nødvendige for at indlede tættere relationer med mennesker.

Selvsikkerhed

At arbejde effektivt med et stort dyr kan være skræmmende. Natur- og hesteassisteret terapi giver grundlaget for, at børn og unge lærer at være mere selvsikre, klare og direkte.

At kommunikere effektivt med en hest og engagere sig i udfordrende øvelser, der indbefatter hesten, hjælper barnet med at demonstrere selvsikkerhed.

Det gør barnet i stand til at udtrykke sine behov og følelser mere effektivt i relationer med andre mennesker.

Selvbevidsthed

Opleves succes med udfordrende øvelser og målrettede aktiviteter på non-verbale måder, fremmes initiativ, problemløsning og fornyede indre følelser af selvsikkerhed.

Erfaringer med “Jeg gjorde det!” erstatter følelsen af hjælpeløshed og mangel på motivation. Det giver barnet og den unge mulighed for at tage udfordringer på mange andre områder af livet.

Positiv identitet

I takt med at hesten og terapeuten arbejder tæt sammen med barnet, fremkommer en følelse af accept. Denne følelse af “lidenskab” hjælper barnet med at forbedre sit positive selvbillede og identitet.

Barnets kontakt med hesten skaber et positivt og sundt forhold, der fremmer barnets identitet og selvbillede.

Kommunikation

At lære at kommunikere og opnå harmoni med et stort dyr fremmer intuitionen.

Hestes følsomhed overfor non-verbal kommunikation hjælper børn med at udvikle større bevidsthed omkring deres følelser. De lærer at de kan kommunikere med non-verbale tegn.

Grænser

Mange børn og unge har tidligere oplevet forhold til andre mennesker som kontrollerende, traumatiske, eller konfliktfyldte.

Sunde grænser opbygges når barnet opdager, at forholdet med hesten sker inden for rammerne af et sundt, sikkert og gensidigt respektfuldt forhold mellem sig selv og hesten.

Børn lærer hurtigt, at hesten typisk afspejler barnets følelser og agerer inden for grænserne af dette sikre og gensidigt omsorgsfulde forhold.

Kreativitet og spontanitet

Mange børn med følelsesmæssige vanskeligheder kan være følelsesmæssigt hæmmet, og vil sandsynligvis have mistet en følelse af spontanitet.

De legende aspekter af terapien med hestene kan hjælpe med at genskabe spontanitet, kreativitet og evne til sund rekreation og leg.

Perspektiv og Given

Ved at udvikle et omsorgsfuldt og nærende forhold til en bestemt hest, udvikler barnet en positiv tilknytning uden for sit hjem og skole.

Gennem aktiviteter og omsorg for hesten, kan barnet lære at mærke sig selv og andre. Barnet bliver også bedre til at give omsorg til sig selv og andre.

Samtidig gives slip på nedslående tanker, negative og triste følelser, og angstfulde oplevelser. I stedet rettes barnets opmærksomhed og tanker eksternt mod sikre og trygge interaktioner.

Børn og unge kort sagt…

Natur- og hesteassisteret terapi kan være en kraftfuld og magisk måde at hjælpe vores børn og unge på flere sociale, følelsesmæssige, fysiske, kognitive og adfærdsmæssige områder.

Helende nærvær kan fungere som en unik og effektiv indsats, der bør betragtes som en ressource af forældre og fagfolk.

Børn og unge
 
 

SPÆNDENDE NYHED TIL DIG!

Modtag nyt fra Sjælelægen Anna Maria Olsen og få en GRATIS gave.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gratis personlige vejviser, som vil hjælpe dig med at få overblik over dine fokusområder, så du let kan se hvilke skridt du har brug for at tage, for at komme derhen hvor du gerne vil være.

KLIK HER.

Vejviseren

Nyhedsbrevet vil give dig spændende nyheder, indsigtsgivende blogindlæg, inspirerende tips, og vilde tilbud direkte i din indbakke 1-2 gange om måneden.

Like og følg:
error